Snöig mars och Bistro Folke

I helgen tänkte jag att jag skulle börja påta i trädgården. Det behöver rensas lite och av någon anledning ser jag fram emot det, trots att jag aldrig varit trädgårdsintresserad och alltid haft svarta fingrar snarare än gröna – jag har utan problem kunnat ha ihjäl kaktusar genom att glömma att vattna dem. Kanske är det annorlunda när det är ens egen trädgård och man vill göra den fin. Kanske håller intresset i sig i ungefär ett par veckor. Vi får se. Hur som haver har L och jag köpt liljor (Ls önskan) i olika färger, så de ska i jorden när det slutar vara snö.

För det var ju det där, att jag tänkte börja igår. Det blev inte så, för när jag steg upp såg det ut så här utanför dörren:

Snö...

Snö…

Så istället fixade jag med växterna jag förodlar i mitt lilla minidrivhus. Krasse som klipptes ner, basilika som planerades om, och så sådde jag nya frön av gräslök, blomkål och jordgubbar. Vi får se vad som tar sig.

Igår gick jag även till stan. Inhandlade gardiner till vardagsrummet, hittade några som när jag kom hem med dem visade sig passa bra. Och L godkände dem (yay!), så nu väntar de på att sättas upp. Återstår att se när det blir av.

Idag tog jag en trevlig runda till stan och gick med K. Jag hade vid det laget suttit några timmar med T10-kompendiet och skrivit om sånt roligt som droger och missbruk, så jag behövde komma ut. Tyvärr hade inte våren återhämtat sig – det var kallt och snålblåst – men det blev bra ändå. Vi gick runt med hakorna nedstoppade i halsdukar och spatserade in och ut ur de butiker vi kände för.

När K skulle hem slutade L från dagens jour, och vi gick och åt på ganska nyöppnade restaurangen Bistro Folke som ligger vid Stora Torget. Ibland önskar jag att jag hade en gigantisk blogg med tusentals läsare, för då hade min reklam för detta ställe nått fler. Tycker de förtjänar många fler gäster än de har. Grymt god mat (svenskt cuisine, mycket svenskt vilt), trevlig service och vettiga priser, definitivt inte dyrare än andra liknande ställen i stan. Idag åt vi “söndagsmiddag” för 189 kr/person, förrätt och huvudrätt som båda smakade ljuvligt. Toast Skagen med två ordentliga bitar rökt lax till (hela portionen rejält tilltagen), och därefter “söndagsstek” med perfekt kokt potatis och mumsigt fyllig sås. De stavar som krattor (när vi var där och åt middag första gången skrev de bland annat “ägggula”, och de särskriver allt som går att särskriva), men lika illa som de stavar, lika god mat lagar de. Mysig atmosfär också.

Kort sagt, gå dit!

Lilla Bistro Folke med mysiga små bord och fina fondväggar.

Lilla Bistro Folke med mysiga små bord och fina fondväggar. Behövs fler gäster! :)

Toast skagen - det hade räckt med förrätt till mig, efter den här var jag mätt...

Toast Skagen – det hade räckt med förrätt till mig, efter den här var jag mätt…

Kommentera!

Post Navigation