Social conventions

Igår slog ensamheten till. Närmare vecka utan fysisk kontakt med… någon. Blev jobbigt nog att jag faktiskt kollade på tågbiljetter till Malmö (230 kr för sista-minuten måste ju sägas påminna starkt om deras ordinarie priser).

Fredag- och lördagkvällar har alltid varit jobbigast, även i Malmö. Har oftast haft något att göra, men ibland – när jag inte åt middag hos mamma och pappa och alla kompisar verkade ha annat att göra – då var det ensamt. Det är en social grej, en ‘social convention’ – man ska ha något att göra på helgkvällar.

Här, den här veckan, är det lite värre. Det finns inte ens möjligheten att ringa och fråga om man ska göra något med någon. Jag känner ingen här och det är inte direkt cykelavstånd till Malmö.

Men det ska väl lösa sig.

På måndag – i övermorgon! – börjar skolan. Läkarutbildningen. Min fadder ringde mig förra veckan (det kanske jag skrev?) och insparksaktiviteterna är ju helt till för att man ska hitta kompisar och komma in i gemenskapen. Ämnar försöka vara med på ganska mycket, så länge inte enda poängen är att supa skallen i pyttesmå bitar. Men faddern min sa att en del dagar ska vara alkoholfria, så det bådar ju gott.

Alla andra dagar i veckan utom just fredag och lördag är helt okej oavsett skola. Söndag till torsdag har jag träning varje kväll. Jutsu, jutsu, judo, jutsu, judo. Får väl se om jag spränger in lite saker som inte är budo förr eller senare också; någon träningsform som inte kräver gi vore väl en idé. Funderar på att gå ut och springa här idag, för det är helt okej väder (jag ser blåa bitar av himmeln) och här är vackra ekskogar och annat att springa i. Billig fysisk aktivitet; joggingskor har jag. Om det är tråkigt köper jag nog ett kort på ett närliggande Friskis & Svettis – ge mig ett gym med crosstrainer så klarar jag mig långt.

Nu börjar lägenheten också bli ganska färdig. Ska strax iväg och (förhoppningsvis, om de inte är slut fortfarande) köpa en lampa till sovrummet. När den är uppsatt kan jag sedan ställa undan stegen och städa färdigt i sovrummet. Vardagsrummet är ganska klart; det behöver mest lite färgklickar, för det är väldigt vitt just nu. Rosa saker skall hittas :) Arbetsrummet får vänta lite, för här är inte hyllor nog för allt jag vill sätta på hyllor. Dessutom står datorn fortfarande på skrivbordet…

Men resten ska det bli bilder av under eftermiddagen, tror jag. (Fast det har jag sagt förr, så vi får väl se.)

Kommentera!

Post Navigation