Sommar, regn och bad

Sommarlov.

Det ÖSREGNAR ute. Och åskar. Det är verkligen inte sommarlovsväder… Men det är ganska tacksamt när jag bestämt mig för att redigera min bok. Svårt att göra utomhus utan att papper flyger iväg och sånt. Så jag har bosatt mig i soffan med datorn, pärmen med pappas anteckningar, och iPaden för att kunna slå upp saker när jag behöver det. Halvvägs igenom boken nu. 110 000 ord lång. Konstigt hur den växer med varje redigeringsrunda.

Soffmys när regnet öser ner.

Soffmys när regnet öser ner.

Igår var jag och L på fest hos familjen F. Mycket trevligt. Vi grillade som sig bör på sommarfester. Det var bättre väder då, och det badades friskt i poolen. L fick låna av värdfamiljen så att han också kunde bada, bland annat en handduk… Han tyckte det var helt okej, men det hade varit värre om det varit Justin Beiber på handduken:

Hannah Montana!

Hannah Montana!

L kör bomben.

L kör bomben.

Förutom badandet hann vi med en runda med brännboll innan himlen öppnade sig. Efter det satt alla och myste under skydd, käkade chokladkaka och snacks. Jag fick en knäfull katt, alltid en position jag trivs med.

Tidigare på dagen hann jag och L med en runda till Brunneby gård där vi köpte på oss en del godsaker från deras gårdsbutik. På Stångs senast fick vi ju alkoholfri dricka, bland annat enebärsdricka från Brunneby. L blev mycket förtjust i den och ville ha mer. Så det blev enebärsdricka, mousserande cider- och fläderdricka, nån flädersaft, blåbärssaft, och lite annat. Vi har konstaterat att det är trevligt att ha något annat att dricka än bara vatten när det kommer folk på fika och middag. På sistone har vi haft en del folk på besök ju, mamma och pappa förra veckan, M&D i onsdags på mysig middag och prat tills det var mörkt ute, och igår kom J&J på fika på väg ner till Gränna.

Ikväll blir det mer grillning, dock eventuellt sådär så att grillmastern får stå ute och resten håller sig inne, om det ska ösa ner så här… L jobbar både idag och imorgon och på måndag börjar mitt sommarjobb. Så får resten av sommarlovet vänta till augusti.

Kommentera!

Post Navigation