Sommarlov

Tenta – check.

Det var en rättvis tenta. En tenta med relativt vettiga frågor (utom en om kadmiums väg i kroppen som varit med på en extenta och som jag kommenterade med ‘det där tänker jag inte lära mig’, för att det skulle putta ut för mycket faktiskt viktig kunskap ur mitt huvud). Med det sagt inte alls så att jag känner mig säker. Som vanligt beror det på rättningen och en handfull tur. Jag hade rätt på en del saker, fel på en del saker, ingen aning om vissa saker,  men jag skrev något på varje sida i alla fall. Med MEQ-tentorna får man ju ett svarsförslag på nästa sida, men det betyder ju inte att det är det enda rätta. När de frågar frågor som “Vad misstänker du för sjukdom?” efter en anamnes är det inte nödvändigtvis så att man bara får poäng om man skrivit exakt som de gjort. Så jag hoppas att jag får poäng för mitt.

Under tiden jag skrev tentan kändes det apdålig, efteråt kändes det bättre. Eventuellt var det bara för att det var sommarlov helt plötsligt. Vi får se om det blir omtenta i januari, augusti är jag hursomhaver ändå inte hemma.

När jag cyklade hem från tentan kändes det lite som att någon blåst nytt liv i mig. Det var varmt och skönt och fåglarna kvittrade. Jag hörde fåglarna kvittra, vilket det inte känns som att jag gjort de senaste veckorna. Tentastress och ångest lägger ett lock på livet och gör allting lite mer dovt. Lite mindre färgglatt.

Spenderade hela eftermiddagen med mitt pussel. Det är så fantastiskt rogivande. Har väl lagt ungefär hälften av de 2 000 bitarna, så jag har gott om nöje kvar. Och med posten kommer snart tre nya pussel från Tradera, och så det andra pusslet vi köpte från pusselbutiken.se. Jag har många timmars nöje i sommar.

Kvällen blev riktigt mysig också. T och F är här på besök från hufvudstaden och vi gick ut och åt middag. Det var mysigt och varmt när jag och L gick ner på stan, men någonstans mot slutet av middagen började det regna. Och sedan slutade det inte regna. Efter tapas tog vi i alla fall en glass och gick till T och F:s hotell där vi satt till en stund innan midnatt och diskuterade allt från resor till Afrika till, självklart, sjukvårdssystemet. Det blir så när det är två läkare, en sjuksköterska och en läkarstudent. Långa diskussioner om patienters idioti – friska människor som kräver att få gratis sjukresa hem från akuten och blir förbannade när de nekas, till exempel. Det ska bli spännande att se vad man stöter på i sommar, ute. Kul och trevligt och det är fasligt synd att T och F bor i Stockholm. Alldeles för långt bort.

Idag har det varit först lugnt och sedan städning. Efter tenta-P och L med heltidsjobb såg lägenheten helt för jävlig ut, så det tog väl två timmar att få ordning på den med undanplockning, diskning, dammtorkning, med mycket mer. Satte in alla föreläsningspapper i T4-pärmen och den är så tjock att den knappt går igen, trots att jag inte satt in mina egna handskrivna anteckningar i pärmen. Min andra pärm heter “Terminskompendier” och är betydligt mer översiktlig om jag får säga det själv. Och tunnare. Fick kommentar igår om att mitt T4-kompendie hjälpt – det värmde. Det är helskoj att få mail och kommentarer från folk om att mina kompendier varit bra att ha.

Ute var det tidigare varmt och halvsoligt, nu regnar det. Regnar dock inte lika mycket som igår, vilket är tacksamt. Jag och L tog faktiskt en taxi hem från Ekoxen, ett avstånd som egentligen tar en kvart och gå, men ingen av oss var tillnärmelsevis utrustade för att klara regnet. Vi blev ganska blöta bara på biten från hotellet till bilen, så… Men, svensk sommar i alla fall.

Kommentera!

Post Navigation