Spahelg i Falkenberg

Nyss hemkommen från Falkenberg efter en helg av absolut avkoppling.

I december satt L i soffan och tittade på sin dator, varpå han såg lite fundersam ut och till slut tyckte att jag kunde komma dit. “Det här är en julklapp”, sa han. “Men du kan ju bli sur för väldigt konstiga saker ibland, så jag tänkte att du får veta det här innan jag bokar, så att det är okej.”

Jag har sedan dess förklarat för honom flera gånger att när han vill att vi ska åka på lyxspahelg så är det inget jag kommer bli sur över. Någonsin.

Det blev Falkenberg Strandbad där vi hade bokat in en lång spaupplevelse från halv elva på lördagsförmiddagen. För att slippa köra bil i tre timmar på lördagsmorgonen och för den skull tvingas trilla ur sängen redan vid sextiden (eventuellt ännu tidigare, eftersom väglaget och vädret inte direkt kunde garanteras) körde vi ner till Göteborg och hälsade på vänner i fredags. Det var blåsigt på vägen, men långt ifrån så illa som det hade kunnat vara. I Göteborg åt vi middag med N&E (som vi var på bröllop hos i september), riktigt gott indiskt. Pratade allt från bröllop till sjukvård och diverse annat däremellan under de mycket trevliga timmar vi umgicks, innan vi åkte vidare för att sova på hotell. På lördagsmorgonen åkte vi sedan den korta biten vi hade kvar till Falkenberg.

Just det, på lördagsmorgonen innan vi gick ner till frukosten hittade jag ett mail i inkorgen. Eftersom jag inte väntat mig något tentasvar förrän nästa vecka med tanke på att jag inte fått något i fredags, hann jag knappt bli uppjagad innan jag klickade på mailet från tenta-resultat@liu.se. Det mailet deklarerade att jag hade klarat T7-tentan. Jag har fortfarande ingen aning om hur – har plan på att hämta ut tentan imorgon och se vad för förvirringar de gett mig poäng för, med tanke på att jag var helt hundra på att jag kuggade den. Mamma, pappa och L meddelade klart och tydligt att de från och med nu aldrig kommer tro på ett ord som kommer ur min mun, jag har ju ändå alltid fel. Men, T7 kan nu vinkas farväl. Jag kommer inte sakna den terminen.

I spat fick vi i alla fall byta om till badkläder, morgonrock och badtofflor. Halv elva hade vi inbokat massage för oss båda. Den var ljuvlig och ett perfekt sätt att få mig att lugna mig.

40-gradig pool.

40-gradig pool.

Därefter följde “upplevelsedelen” av vår spadag. Det var lite do-it-yourself-spa. Vi började med ett fotbad med havssalt från Döda havet, fortsatte med någon lermask för ansiktet då vi fick sitta i en ångbastu, som följdes av en isskrubb (japp, skrubbade oss själva med iskross – brr). In i en torrbastu för att svettas rejält, därefter ner i en varm pool, vidare bort för att skrubba varandra Hamam-style och in i ett mörkt rum där vi kletade in oss själva i lera, och slutligen avslutade vi med att smörja in oss med olja, om jag minns rätt. Det hela tog i runda slängar 1,5 timme. Fick sedan gå in i “eldrummet” med en gigantisk eldstad (flera meter bred) och nio dubbelsängar i en halvcirkel runtom, där varje par valde en säng och så kunde man ligga och äta nötter, frukt och choklad och titta på den sprakande brasan i fyrtiofem minuter. Jag och L somnade efter en stund.

När upplevelsen var över fick vi ett eget litet rum invid en nyinvigd, lång pool – säkert trettio meter lång, kanske en och en halv meter bred och inte särskilt djup, däremot med 40-gradigt vatten. Där serverades vi kallskuret och man kunde ta mer nötter och sånt. Mycket trevligt. Så låg vi där till fyratiden.

L i spat.

L i spat.

När vi kände oss klara duschade vi och lämnade spat, och checkade in på hotellet. Det enda som var något av en besvikelse med hotellet var rummet, vilket kändes som vilket annat hotellrum som helst, med halvkassa sängar och ett litet badrum. Efter lyxen i spat kändes det hela väldigt budgetmässigt.

Det snöade horisontellt av all blåst, men vi gick en liten runda för att få en nypa frisk luft innan middagen. Middagen var väldigt bra – trerätters som för min del bestod av ankbröst till förrätt, torskfilé till huvudrätt, och några chokladtryfflar till efterrätt. Väldigt gott.

Frukosten var också riktigt bra, med ett enormt utbud av allt från müsli och nötter till grapefrukt och vindruvor, från ägg och bacon till hallonsmoothie. Där tog vi det lugnt innan det var dags att köra hemåt igen.

Iskall utsikt från rummet.

Iskall utsikt från rummet.

Imorgon börjar T8.

Kommentera!

Post Navigation