Stampande elefanter

Så var man där igen. Dagen innan tentan. Fjärilar i magen, ju längre dagen lider allt mer ersatta av tunga elefanter som stampar omkring.

Jag borde pluggat mer.

Varför har jag inte pluggat mer?

Tankarna som alltid, alltid, alltid kommer i slutet av tenta-P. Samtidigt vet jag att jag pluggat precis så mycket som jag klarat av. Jag har pluggat mycket, som alltid. Jag har skrivit kompendiet, läst hela kompendiet en gång innan tenta-P, läst varje avsnitt ytterligare minst tre gånger under de aktuella dagarna under tenta-P, och skummat hela kompendiet igen under repetitionsdagarna. Jag har dessutom tittat igenom både T3- och T4-kompendiet, eftersom de envisats med att slänga in lite Cushings och järnomsättning i en del av extentafrågorna.

Klockan ett är det dags för sista tentagruppen med E. Sedan är det nervös eftermiddag och dålig sömn och till slut dags för tenta.

Sedan är det sommarlov.

Har lagt upp två bilder till på övriga anteckningar-sidan, anemi och rehabiliteringskedjan. Den senare är inte medicin som sådan, men den är ju T8, så den får ligga där för jag tycker att det blev en ganska bra översikt.

Anemier. Finns i T8-kompendiet.

Försök till uppspaltning av anemier. Finns i T8-kompendiet.

Rehabiliteringskedjan. Finns i T8-kompendiet.

Rehabiliteringskedjan vid sjukskrivning. Finns i T8-kompendiet.

Dessutom finns det, som jag skrev i förra inlägget, numera även en läkemedelslista sorterad på diagnos för T8. Om nån vill ha. Femton nedladdningar hittills talar för att någon verkar tycka att det är en bra idé i alla fall… Den förra läkemedelslistan, från termin 3, är nerladdad nästan 1 300 gånger, så det har tydligen varit ganska poppis.

Idag fick jag mail en läkarstudent i Oslo. Hon ville ha mina kompendier. Det kändes bra. Det är inte den första utländska studenten jag säljer till, men det är alltid lika roligt. Dessutom gjorde det här att jag nu är över 300 sålda kompendier. Det är rätt häftigt. 2 575 nedladdningar av T2-anteckningarna, 2 300 nedladdningar av EKG-arbetet från T3 är också rätt häftigt.

Tidigare i veckan fick jag höra följande:

Kompendiet används flitigt också, och i tentagruppen jag är med i hördes den här korta men talande konversationen häromdagen:
– Jag har bara läst Camillas kompendium. Ni då?
– Camilla.
– Camilla.

So, that’s fun. Förhoppningsvis har jag inte skrivit för mycket fel i det. Men samtidigt – folk får ta ansvar för att kolla upp saker som ser konstiga ut, och kanske inte bara läsa mina anteckningar…

Någon som vill hålla tummarna åt mig imorgon? Vore uppskattat. Jag lovar att hålla tummarna för alla er andra – let’s kick som tenta-ass…

Kommentera!

Post Navigation