Stockholmsmys med Avicii och en massa god mat

Innan mina två veckor på vårdcentralen i Kisa drog igång var jag och L i Stockholm. Det var andra gången på två veckor, något mer planerat denna gång än förra. I julklapp till min lillebror köpte vi nämligen två biljetter till Aviciis spelning den 1 mars och i ett infall av spontanitet köpte vi sedan även två biljetter till oss själva. Således strålade vi alla – lillebror med kompis C, jag och L – samman hos mina föräldrar. Hade även med mig en försenad “julklapp” till pappa. Han önskade sig att få en lemon curd- och turkisk peppar-tårta, sådan som jag gjorde till As namngivningsceremoni i höstas. Vi var dock ense om att julen erbjöd tillräckligt med andra sötsaker, och dessutom var det logistiskt svårt att få till en tårta i julas, så det blev att vi sköt på det. Nu tyckte jag att det passade alldeles utmärkt, eftersom vi kunde få hjälp av lillebror och C, båda kakmonster, att äta upp det hela.

Det blev en 18 cm stor tårta täckt med smörkräm och därefter vit sugarpaste. Blommorna är gjorda i rosa sugarpaste och doppade i socker, och sen har jag målat direkt på tårtan med grön pastafärg. Riktigt kul att måla på tårtan.

Från en annan vinkel.

Tårta!

Blomma, gjord av socker och dekorerad med socker...

Blomma, gjord av socker och dekorerad med socker…

Tårtan gick hem. Mamma hade ju gjort fantastiskt god mat innan (mmmm, oxfilé), men på något sätt hade alla runt bordet gott om plats för tårta. Pappa, lillebror och C tyckte alla att jag gott kunde tagit med en burk turkisk peppar-grädde att äta vid sidan av. L log nöjt och berättade att han fått äta upp det av turkisk peppar-grädden som inte fått plats i tårtan…

Lillebror är tårtsugen.

Lillebror är tårtsugen.

Innanmäte :)

Innanmäte :)

Resten av helgen då? Jo, på lördagen åkte vi på brunchkryssning i skärgården runt Waxholms fästning och åt en massa mat. Det var riktigt trevligt. Jag hade ingen aning om att man kunde göra det, men mamma och pappa har gjort det nån gång tidigare och lillebror ville göra det, så då blev det så. Det var en hel massa god mat, bland annat räkor i mängder – och ett stoooort efterrättsbord med chokladbollar, chokladmousse, pannkakstårta, frukstsallad, morotstårta och en massa annat. Inte helt dumt. Blev inte direkt en sockerfri helg.

Hela extended family! :)

Hela extended family! :)

Lillebror och mmmmmm efterrättsbord!

Lillebror och mmmmmm efterrättsbord!

På kvällen var det sedan dags för Avicii. Jag hade inte med mig min mobiltelefon så jag har inga bilder, men vill man se bilder från det är det bara att googla. Mycket laserljuseffekter som var riktigt coola. Jag och L var överens om att en timmes show hade varit tillräckligt, två var lite mycket. Lillebror och C tyckte dock inte alls att det var för långt, utan tyckte det var fantastiskt hela vägen igenom. Ganska tydligt att vi inte har riktigt samma smak :) Men grym stämning, helt klart. Och kul att julklappen gick hem.

Jag och L tog oss hemåt efter showen medan lillebror och C och några kompisar gick ut på drinkrunda.

På söndagen åt vi sen frukost när killarna väl orkat ur sängen (mamma hade vid det laget varit på två timmar spinning och handlat nybakt bröd…) och sedan åkte jag och L hem till Linköping igen. Ytterligare en trevlig Stockholmshelg!

Kommentera!

Post Navigation