Studieuppehåll

Nu är det fem år sedan jag började blogga och nästan fem år sedan jag började på läkarprogrammet. En enda termin återstår, innan läkarexamen är min och jag kan ge mig ut i den vida världen (eller åtminstone söka jobb på universitetssjukhuset i Linköping som underläkare…).

Men det blir inte examen i januari. Det skjuter vi på en aning. Läkaryrket får vänta en stund, nu är det ett annat yrke jag får sysselsätta mig med:

Mamma.

Min och Ls dotter föddes den 9 juni och nu är det med henne och hennes pappa jag tänker tillbringa dagarna. Sommaren blir inte fylld av diktat, epikriser, och svårt sjuka patienter på onkologen som det var tänkt, utan istället blir det blöjor, amning och för lite sömn (det sistnämnda kanske det hade blivit ändå). Det är något helt nytt, och jag har ingen aning om hur det blir, utan bara att det blir.

Till hösten tar jag ledigt för att fortsätta vara mammaledig, och sedan får vi se när det blir återgång till plugg.

Eventuellt blir det inte lika mycket skrivet här heller, när jag har annat för mig. Det får vi se, men att höstterminen inte kommer ha läkarpluggsfokus är i alla fall klart.

Och jag får faktiskt lov att vara helt ledig för det blev galet nog så att jag klarade både bildtentan (med knapp marginal och bara för att de sänkt godkäntgränsen) och T10-tentan som jag inte ens trodde att jag skulle hinna skriva eftersom dottern var beräknad fyra dagar tidigare (och dessutom blev det godkänt med så mycket marginal att L tyckte att jag måste ha pluggat alldeles för mycket).

Sammantaget har detta varit en av de mest krävande terminerna – inte på grund av terminen i sig, utan för att jag sedan i januari flyttat till hus, fått en artikel publicerad, gjort samtliga placeringar, skrivit ett sedvanligt kompendium, skrivit och klarat två tentor (varav den ena den största på läkarprogrammet i Linköping), och alltihopa medan jag varit mer eller mindre höggravid. Jag är mycket sällan imponerad av mig själv, men den här gången är jag faktiskt det…

Kommentera!

Post Navigation