Suck!

Så fruktansvärt trött på allt och lite till. Eller ja, mest skolan.

HEL går mig på nerverna. Kursen är aptrist. Jag slutade med sötsockrade samhällsämnen som mest består av fluff av en anledning. Jag trodde att jag nu började på naturämnen. Men inte. Istället är det dag ut och dag in med fluffiga scenarion om lärande (“Vilka inlärningsstilar finns det?”, “Hur främjas lärande?”), hälsa (“Vad är hälsa?”, “Vilka riskgrupper finns i samhället?”… och så vidare i oändlighet) och etik. Etik är helt okej, till en viss gräns, bara för att det kommer vi faktiskt utsättas för i våra framtida yrken. Men resten? I get it! Vi är olika! Fine!

Dessutom har vi en obegriplig uppgift i etik som inte ens handledaren förstår vad det är vi ska göra, och ett “förbättringsarbete” som ska presenteras som en plansch. En plansch. Vi går på dagis. Och jag som skrattade åt pappa när han skulle göra en plansch som redovisning på psykologlinjen… Tji får jag.

Inställningen bland några i omgivningen (läs: basgruppen) stör mig. Vi är på universitetet, sluta förvänta er att ni ska hållas vid handen. Och dessutom har en person i ett inlämningsarbete kopierat halva sitt arbete från en av de andras inlämningsarbete. Den andra halvan av arbetet har kopierats rakt av internet. Det är INTE okej.

Sen är det ett evigt tjatande med paneler och gulligheter. Och allting ska drivas av oss. Ikväll var det “efterdiskussion” efter våra placeringar på vårdcentral och akuten. Fick prata igenom saker, vilket var trevligt i en timme, men sen skulle det fortsätta i två timmar till. Då gick jag och tränade istället.

Nej, just nu är jag inte särskilt nöjd. Hoppas att det blir bättre om två veckor när T1B börjar.

Saker jag är nöjd med:

Lägenheten.

M på jutsun.

Lägenheten.

Datorerna.

Min nya omsydda läkarfrack som har rosa detaljer och som är så fiiin.

Lägenheten.

Kommentera!

Post Navigation