T-1 dag

7.34 på morgonen. Det är inte direkt lugnande för mina tentaångestladdade nerver att gå upp 6.30 för att skicka iväg L på tenta, men nu är det gjort och jag håller tummarna för honom. Själv satte jag mig med EKG för att påminna mig själv om en del av det som kan vara fel med hjärtat. Det är ganska mycket.

Eftersom jag inte kan plugga utan att göra anteckningar har jag de senaste dagarna suttit och gjort väldigt färgglada anteckningar för hand. Jag minns betydligt bättre när jag får jobba aktivt och att rita är som vanligt det effektivaste. Hade enormt svårt att slå in i huvudet vilka förändringar som sker i bronker vid astma, men efter att ha ritat de lager som finns sitter de betydligt bättre. Igår kväll medan L var ute på dagen-innan-tentan-promenad med en kompis satte jag mig och gick igenom blodkropparna och de interleukiner och annat mög de utsöndrar och reagerar på. Lite lättare blev det.

Så imorgon kommer tentan. Som vanligt är den som ett oöverstigligt berg och allt det som ligger efter den är ett mysterium, dolt av berget. Har trots det skrivit “examenssittning”, “examensceremoni” och “Egypten” på vår planeringstavla.

Egypten dekorerades lite.

Det är skönt att ha saker att se fram emot…

Har också gjort en ny kategori – Läkarlinjen: T4. Tom än så länge, men heh. Tiden går fort när man har roligt. Och när man har tenta-p. Och oftast annars också.

Kommentera!

Post Navigation