T11 – bring it on

Det tog typ sex minuter från det att jag satte mig i salen för upprop och information om terminen innan det kändes som att jag inte varit borta alls. Visst, lokalen var ny (sedan förra terminen finns en helt ny byggnad med fräscha föreläsningslokaler, basgruppsrum, mikrovågsugnar och café), och klassen också för den delen (även om det går en hel del från min gamla klass i min nya klass, som också av olika anledningar tagit studieuppehåll), men ändå. Det är sig mycket likt.

Namnet kommer där, bland sextiofyra andra. Vi får höra att det är den bästa terminen. Det har vi hört förr, för våra terminsansvariga brukar vara positivt inställda till sina terminer, men den här gången tror jag faktiskt på dem. Gyn, obstetrik, pediatrik, akuta verksamheter, anestesi. Inte i den ordningen, men oavsett ordning så är innehållet spännande. Det känns som att vi på många sätt knyter ihop utbildningen, eftersom områdena kommer tvinga oss att repetera gamla grejer.

Och nya, för T11-kompendiet är redan nästan 100 sidor. Jag som skulle skriva kort.

Första föreläsningen var Normal graviditet. Det kändes som att föreläsaren pratade om min graviditet, som var oerhört normal på alla sätt, med de krämpor som följer med (foglossning när man ska flytta, ödem när man ska sitta på tenta, andfåddhet för det mesta). Men det är också så väldigt bra, för det är mycket enklare att komma ihåg något man själv gått igenom. Och en bra föreläsare, även om det gick i etthundranittio kilometer i timmen.

Andra föreläsningen blev inställd. Bra track record för T11 – idag har vi haft en inställd föreläsning, på torsdag är det ytterligare en inställd. Men idag kunde de i alla fall flytta upp dansken som skulle haft 15-17 till 13 istället, så vi slapp håltimme. Hann till och med med lite plugg innan jag avslutade dagen med uppstartsmöte för KlinFys-amanuenserna.

Och sedan gick jag hem med ont i huvudet, och möttes av en superglad bebis och en man som undrade vad man egentligen gör när man är pappaledig (“Om man inte tycker att det här är semester, vad har man då för jobb?”

En dag gjord, resten kvar. 11 juni blir det examen, och förberedelserna inför det har börjat.

3 Thoughts on “T11 – bring it on

  1. Gôtt att vara igång (igen :). Vi hade visserligen en normal graviditet för snart tre år sen, och föräldraledigt därefter, men det var då det. Ser annars fram emot att vara där du är nu, om fem år; fast tiden går fort när man har roligt, vilket jag räknar med att ha på läkarprogrammet. Trevlig tisdag, och termin!

  2. Läkarstudent on 8 February 2016 at 00:35 said:

    Hej! Vad är din mejl-adress om jag vill köpa anteckningarna för hela utbildningen :-)? Med vänlig hälsning,
    Läkarstudent

Kommentera!

Post Navigation