T3!

Igår började T3. Ironiskt nog var just T3:s början det som var minst stressande på hela dagen. Att sitta fyrtiofem minuter på upprop var verkligen inte krävande. Visserligen var det fyrtiofem sega minuter, men det var ju bara att luta sig tillbaka och vänta på att ens namn skulle sägas och i övrigt kunde man slappna av.

Efter uppropet gick jag till terminssekreteraren och fick ut de två tegelstenar vi får av utbildningen: FASS och Läkemedelsboken. FASS är 7,5 cm tjock, 31 cm hög och 21 cm djup, Läkemedelsboken något mindre med sina 5 x 18 x 24 cm. Tegelstenar är de helt klart båda två oavsett vad annat man kan hävda. Att FASS sen dessutom är helt meningslös eftersom den finns på nätet i ett mycket mer praktiskt format – numera tror jag den finns som app också – gör ju det hela ännu festligare, men nu är de hemma och står i min bokhylla och ser fina ut i alla fall.

Eftersom pojkvännen har ett bibliotek av litteratur blir det färre bokinköp den här terminen än det har blivit förr. Rang och Dales Pharmacology står redan i bokhyllan bredvid Klinisk fysiologi, Klinisk kemi och den lätt ikoniska Med. som är en bok om internmedicin. Däremot kommer det att bli en bok i patologi eftersom Ls är för gammal, men jag får bo i biblioteket ett litet tag innan jag bestämmer mig för vilken bok det blir.

Satt och kollade i schemat och strök över samtliga föreläsningar/seminarier/labbar/grupparbeten/basgrupper jag ska gå på den här terminen med överstrykningspenna (Asbergerpoäng, som vi kallar det) igår och konstaterade att även om grupparbeten inte står högt upp på listan över saker jag gillar – det står snarare väldigt långt ner – så ser jag fram emot väldigt stora delar av den här terminen.

Vi börjar först med farmakologi (temat heter sjukdomsmekanismer-diagnostik-behandling), vilket kickar igång om en och en halv timme med föreläsningen Xenobiotikas öde i kroppen, men jag ser mest fram emot temat som börjar i oktober – cirkulation-respiration-erytron-njurar. Vi hade första omgången av det temat förra terminen, och nu kommer första rundan av patologi inom det temat. Det blir EKG, hjärtsjukdomar, lungauskultation, blodtryck, njurens patofysiologi, och mycket mera. Det ska bli riktigt kul. De bryter visserligen för två veckor av – suck och stön – Förhållningssätt och folkhälsa (med fantastiska föreläsningar som Multisjuka i ett mångkulturellt samhälle) men det är bara att genomlida och gå vidare. FoF är ett nödvändigt ont på HUs version av den här utbildningen. Resten väger förhoppningsvis upp för FoF – det ser ut att bli en kul termin.

2 Thoughts on “T3!

  1. Vi ser fram emot din produktion av fantastiska teckningar under de irriterande föreläsningarna i Folkhälsa. Rita gärna något annat än hästar…
    P

Kommentera!

Post Navigation