Tacokväll

Har haft en riktigt trevlig kväll med en massa folk här. Vi har sällan mycket folk över – det blir nån kompis här och var, nån middag en gång varannan månad – men idag blev vi elva stycken. Det är kul. Tacos är väldigt tacksamt att bjuda på, det går lätt att göra mycket av det och alla kan ta det de gillar och skippa resten. Funkar till och med för vegetarianer. Människorna som kom hit – samtliga läk-studenter – är snälla och roliga och det blev en del historier fram och tillbaka, och även lite film. Min lägenhet är gjord för att socialisera i (även om soffbordet är i minsta laget när elva pers ska få plats med sina tallrikar och glas), så det är kul när den kommer till användning.

Lite efter nio puttade jag ut folk genom dörren. Ville gärna hinna plocka undan här innan läggdags. Nu brummar diskmaskinen och även L ligger i blöt, så allt lär väl vara skinande rent inom en halvtimme.

Tidigare idag var vi i Ls lägenhet. Den är nu såld med papper påskrivna och allt, så innan mitten av mars måste den vara tömd på skit och icke-skit. Vi tog bilder för Blocket-publicering och plockade på oss saker i Ls blåa väska som rymmer hur mycket som helst, och gick hem med det (vilket innebär att vi nu har dubbelt upp av en del köksredskap). L tog också sina skidor på ryggen eftersom det bär av till Sälen på torsdag (se nästa stycke). Stannade på vägen hos morgontrötta L och D för att dricka te, vilket var väldigt mysigt.

I veckan som kommer ska L på kurs (eller kusch, som jag säger på stockholmska, utan r, bara för att det låter så fiiint när han säger att han ska iväg på kurs – han är nu vuxen och åker iväg på finheter), så jag blir ensam hemma ett par dagar. Det kommer nog kännas lite mysko, men det är ju kortare tid än han brukade vara i Jönköping under våren, sommaren och hösten, så det löser sig nog. Jag och K ska baka onyttigheter och skvallra i timtal.

Imorgon bör jag plugga, för jag har alls inte tittat på basgruppsfallet till tisdag. Något om metabolismen vid svält. Ketonkroppar och proteinnedbrytning eller undvikandet av proteinnedbrytning. Har öppnat Stryer för första gången sedan T1, typ. Inte ett kärt återseende. Ska även kolla på 14-åringars rätt att bestämma själv över sin behandling när de bestämt sig för att sluta äta. Man kanske kan tycka att för sitt eget bästa borde de inte få bestämma själva, men så blir ju behandling aldrig särskilt bra om folk inte får bestämma själva, allra minst när det gäller tonåringar.

Har också lyckats sälja flera ex av mitt T3-kompendium. Det är kul.

One Thought on “Tacokväll

  1. Låter som en trevlig kväll. Nog tycker jag också att kurs uttalas som “kusch”.

Kommentera!

Post Navigation