Teckningar

Ibland, vilket nog är förvånansvärt sällan om man är någon annan än jag och tittar på mig och mina alster, blir jag ganska nöjd med teckningar jag gör. Förr i tiden handlade det om fina bilder av änglar och sjöjungfrur och människor tillsammans och allt möjligt. Det var en trevlig tid med magi åtminstone i mitt huvud. (55 000 ord skrivna på boken, börjar närma mig slutet. Bör sluta på 70 000 ord. Nöjd. Lite magi åter i mitt huvud.).

Numer handlar det jag ritar mer om kroppens olika delar, på olika nivåer. För närvarande är det givetvis hjärnan som är i fokus, med alla dess omöjligheter. Det finns så mycket att lära (och så lite tid).

Hjärnan i genomskärning. Blev nöjd, för med den fattade jag faktiskt vad globus pallidus, putamen, capsula interna, och nucleus caudatus är, och viktigast av allt, jag fattade var de är i relation till varandra. And it turned out pretty. Nej, jag har inte suttit med millimeterlinjal och gjort båda sidorna exakt lika – ritade en halva och spegelvände i Photoshop.

Näsa och mun, genomskärning. Jag behövde en hel överblick och hittade ingen över hela, så jag ritade en efter de halva bilder jag hittade (hittade en över näsan, en över munnen).

Idag har jag skrivit sidor i kompendiet om (och nu får jag gå tillbaka och kolla, för jag kommer inte ihåg) neuropati, perifera nervskador och neurofysiologiska undersökningar. Folk – förvånansvärt många, trevligt – frågar hur det går med T5-kompendiet. Det går bra. Alldeles för bra, egentligen, för jag vill inte ha 90+ sidor att läsa om neurologi till sju dagars tenta-p. Men det är mycket bilder den här gången, på många av sidorna. Embryologin är pyttelite och text och stora bilder. Jag tycker om bilder.

I korthet just nu. Igår dansade jag till Sexy Back och Heaven’s on Fire med på Dekkadans-workshop till sent. Riktigt skoj. L och hans bror var på hockey och såg LHC förlora stort. De var bittra i bilen på vägen hem. Sen var det fotboll på sporten och det är tråkigttråkigttråkigt. Efteråt var det Korrespondenterna som var riktigt bra, om Gud som ursäkt för alla möjliga dumheter. Rekommenderas. Fick sen sova lite längre än vanligt och har sen mestadels pluggat. Först hemma, sen, efter lunch med L, på HUB. Och sen, efter träning, hemma igen. Ikväll blev det Ung och Bortskämd till middagen. Det absolut roligaste (dummaste) i den serien hittills var när en av deltagarna på fullaste allvar trodde att fiskpinnar simmar omkring i vattnet och att man hugger av huvud och fenor för att äta dem. Allt enligt principen att ‘det finns ju vandrande pinnar, så varför inte fiskpinnar’. Annan höjdpunkt var förra veckans uttalande av Kilian som, om han vann, skulle ta resan till ‘antingen Kalifornien eller Los Angeles’. Ung, Bortskämd och Fullständigt Blåst kanske vore ett bättre namn?

Två dagar kvar av skolveckan. Fredagen kommer bli ett stycke föreläsning och sedan jobb mellan 12 och 21. Blir bra. Jobb en gång i veckan är snittet. Vid gårdagens teoretiska labb om likvoranalyser konstaterade jag – igen – att jobbet på akuten är guld värt. Efter att ha varit med vid flera LP:er har jag bra koll på hur man gör och halvbra koll på de analyser vi kan beställa.

Kommentera!

Post Navigation