Tempoväxlingar

Det växlar lite i hur mycket det är att göra just nu. Igår ställdes vår obduktion in och jag kunde således spendera hela förmiddagen på att skriva på mitt nya T4-kompendium, som går i rosalila skala efter T3:s fina gröna. Levern står på menyn och det är en liten aningen skrämmande hur mycket man glömt sedan januari. Suck. Det är väl en sak att minnas att ASAT och ALAT är leverprover (ALAT mer specifikt för levern än ASAT), men sen finns det ju tusen andra tester – gamma-GT, LD, ALP, någon? Och det är bara labbprover, sen ska man in och försöka minnas leversjukdomar…

Sedan blev det basgrupp och föreläsning och promenad och möte och träning och så var det fullt upp igen, ja. En innehållsrik föreläsning, även om andra halvan mest bestod av att föreläsaren läste innantill från PowerPointen. Men att få repeterat och klargjort lite om hyper- och hypokalcemi respektive -fosfatemi var bra. Promenaden togs tillsammans med L i ett grått eklandskap där gräset är så torrt och ihjälfruset att det knastrar under fötterna. Längtar till det gröna. Mötet var med MF:s (Medicinska Föreningen) valberedning eftersom jag ska designa deras affischer inför valet. Fick kommentaren, “Du låter så professionell!” och det var ju kul för det där med att sitta i kundmöten det har jag faktiskt gjort ett ganska stort antal gånger de senaste sju åren. Inom det området har jag både erfarenhet och kunskap.

Gick och tränade en liten stund efteråt, för att sedan med förvånansvärt stort intresse följa hockeyn. På något sätt har sambon lyckats få mig hockeyintresserad och LHC var ju försvinnande nära att hamna i kvalserien med allt vad det innebär. Så medan L tittade på matchen – och fick hjärtinfarkt ett par gånger om, enligt utsago – hos sin bror följde jag matchen via hockeyligan.se. Till slut lyckades LHC dock få rätt på saker och ting och jag slapp en deprimerad och kinkig sambo. Yay!

Idag har det varit fullt med plugg sedan morgonen grydde (eller lite senare än så, kanske, det är ljust väldigt tidigt numera – också yay). Eftersom den inställda obduktionen från igår istället blir av imorgon har jag den mellan 7.45 och 11.15 och en kvart innan vi slutar ska jag åka till Finspång för Strimma. Strimma som börjar närma sig sitt slut med stormsteg – imorgon är näst sista gången vi är hela gruppen, eftersom vi från och med om två veckor börjar med utbytena för att examineras. Det är konstigt, det känns som i förrgår vi åkte ut där första gången och tyckte att vi skulle fortsätta med det i en evighet. Anyhow, med denna heldag i åtanke var det bara till att ta sig igenom hela basgruppsfallet idag. Hypofystumörer och amenorré. Återigen kan konstateras att endokrinologi är betydligt mer begripligt än gastro. Och (därmed) roligare.

“Pausade” med en dryg timmes histo där vi studerade könsorgan i mikroskop. Den här utbildningen är fantastisk.

Ikväll blev det lång promenad till och från en visning av ett hus vi inte tänker köpa. Kallt ute, mina öron förfrös lite. Men vad gör man, nu har vi sett det i alla fall. Nu blir det snart mat och det behöver städas. På fredag blir det ju trots allt celebert besök från Malmö. Inte kan man då visa upp en stökig lägenhet. Eller vänta…

One Thought on “Tempoväxlingar

  1. Mamma on 8 March 2012 at 09:30 said:

    L har fått även oss i Tjockhult att intressera oss för LHCs vara eller icke vara i elitserien! Bra jobbat av L.
    Du kan ha det hur ostädat som helst för jag tror inte att besöket från Malmö kommer att bry sig ett enda dugg eller ha synpunkter på det! Ha ett bra slut och trevlig helg.

Kommentera!

Post Navigation