Tenta skriven…

Tenta skriven. Gick hem och anmälde mig direkt till omtentan.

De första fallen var väl helt okej, även om jag tyckte att en hel del frågor var på saker vi inte tagit upp särskilt mycket, alternativt var på en för hög nivå. Men det kanske bara är jag. Sista fallet var helt åt fanders och där nollade jag flera av frågorna, vilket alltid känns som en kul sak. Det är verkligen självförtroendebyggande att inte svara rätt alls (Not.).

Återstår att se hur de rättar.

Igår var det sedan dags för den “praktiska”, vilket för min del innebar att sitta i grupp i ett rum på hud och svara på “ett chris två”-frågor för vår hudföreläsare. Mer eller mindre grupptenta där alla mer eller mindre inte kunde vad som efterfrågades, eftersom det var att titta på bilder och säga vad det var. Flera av förslagen på pappret var saker jag inte hört talas om förr. Efter 20 frågor rättades de medan vi väntade nervöst eftersom de som fått sämst skulle bli tvungna att stanna kvar och ha egen frågestund med Chris, inte lockande. Det blev det dock inte, för “många låg mellan 8 och 11 och jag kan inte välja ut vilka som ska komma med mig och inte”, så alla fick godkänt och fick gå hem. Mycket märklig tenta.

Sedan dess har jag varit mer eller mindre tom i huvudet, och mer eller mindre nedslagen över det hela. Nu är det dock vårt lilla vinterlov (en vecka) så jag ska försöka att njuta av det och ta det lugnt. Och jobba. Imorgon blir det heldag på akuten. Längesedan jag var där (oktober), för det har varit mycket med skolan och när man är i Jönköping hela veckorna vill man inte komma hem och omedelbart vara borta från sin man hela dagarna för att jobba. Så då blir det långt mellan gångerna.

Snart är det dags för en ny kull av läkarstudenter också. Nya blågröna mössor. Vi lär inte se mycket av dem eftersom vi börjar på praktik dag två av terminen, men jag hoppas att de får ett lika bra välkomnande som vi fick.

 

Kommentera!

Post Navigation