Tentaångest och obegripliga namn

Dagen bjöd på det sedvanliga innan-tentan-total-panik-depressionen. Kan ingenting, vet ingenting, förstår ingenting, är dum i huvudet, kommer aaaldrig att lära mig och kommer kugga tentan.

Är fortfarande inte det minsta övertygad om att jag kommer att klara tentan, men min hysteri har gått ner åtminstone. Den blev också ganska mild, tack vare kompisar i samma situation som kan hantera min crazy ganska väl. “Du kan,” fick jag höra ett antal gånger, tillsammans med, “Jag känner likadant.” Alltid bra.

Pappa och jag körde ytterligare en (eller ja, flera) rundor av “Vad är det värsta som kan hända?” när vi var i Brasilien. Vad är det värsta som kan hända med den här tentan? Att jag kuggar. Efter det? Att jag kuggar igen. Jag har fem gånger på mig att klara tentan och om jag inte klarat den efter tredje försöket (vilket är i juni, med de nya T1:orna) så har jag hela sommaren på mig att plugga inför den och göra en fjärde omtenta i augusti. Let’s hope it doesn’t come to that, men… “Vad är det värsta som kan hända?” sätter saker i lite välbehövligt perspektiv i alla fall.

Tittat på två avsnitt av två olika serier igår och idag. Ironiskt nog fick en faderskaraktär i vardera serie en hjärtinfarkt. Det gav, även om båda är hitt-på-tv-serier och ganska humoristiskt lagda dessutom, ytterligare ett mått av distans till tentahysterin jag känt. Det värsta som kan hända har inte det minsta med skolan att göra, utan angår helt andra saker, saker jag helst inte tänker på alls.

Med allt ovanstående inte sagt att jag tänker sluta plugga, sluta stressa eller sluta ha ångest över tentan – riktigt så är jag inte lagd. Dagens plugg har mest gått ut på att försöka trycka in alla delar av betaoxidationen, glykolysen, ureacykeln, och diverse andra serier av händelser med jobbiga namn i huvudet. Det går sådär. Jag är bra på att få en övergripande förståelse men suger på att lära mig detaljer såsom obegripliga namn (trans-delta-2-enoyl-koenzym-A någon? Eller 3-ketoacyl-CoA? D-3-hydroxybuturyl? …ni fattar).

Wish me luck, ’cause I’ll need it…

3 Thoughts on “Tentaångest och obegripliga namn

  1. elin on 6 January 2011 at 23:06 said:

    Luck! Det kommer gå bra. Men jag är inte aviserat direkt; jag är kass på detaljer och termer

  2. Chop on 7 January 2011 at 01:00 said:

    Hang in there. Du kommer att klara det fint!

  3. Mamma on 7 January 2011 at 12:39 said:

    Det fixar sig alltid förr eller senare, tänk på att solen lyser i Cumbuco. DEt behövs lite sol i land. Kram

Kommentera!

Post Navigation