Termin tio

Termin tio har dragit igång. Neurologi, psykiatri och geriatrik står på schemat för den här terminen, vilket innebär att det blir en del nytt och hel del gammalt. Många saker på schemat för den här veckan har vi haft uppe på termin fem, även om det nu så klart blir större fokus på klinik och behandling. Det känns skönt att inte allt (inte ens psykiatrin) är helt nytt – T5 täckte trots allt en del (depression, schizofreni, mani, missbruk).

Nya T1:or har invaderat HU. De är som vanligt hur många som helst med sina små gröna op-mössor och blåa skyltar. Det är en evighet sedan nu. Tiotusen sidor kunskap sedan. Det går inte att greppa hur mycket jag lärt mig sedan dess. Hur många ord jag inte kunde då, när jag fick sitta och slå i Medicinsk Ordbok hela tiden. Hur mycket av kroppen jag inte visste – vad ett blodtryck egentligen är, var njurarna sitter, hur nervsystemet är uppbyggt, saker jag nu tar för givet och bara kan. Med patienter får jag nu passa mig för att inte använda alldeles för svåra ord, bara för att jag tycker de är självklara.

Ett år kvar på utbildningen. Sista terminen har en hel del nytt – anestesi/akuta verksamheter, pediatrik och gyn. Men innan dess ett helt gäng T10-placeringar, föreläsningar, bildtenta och terminstenta.

Jag önskar att jag vore mer pepp på terminen, men det är jag inte.

Har jag varit duktig de första två dagarna och direkt när jag kommit hem skrivit in föreläsningarna i mitt kompendium. Mycket är kopierat från T5 så allt behöver inte skrivas på nytt, tacksamt nog.

Och så har jag annat att göra. En tårta som ska vara färdig på lördag, och lite hemsidor.

Gjorde tårta förra veckan till L. Han firade att han checkat av både twinhook- och halvprotesoperationer (för ett tag sen, men det har inte varit tid att göra tårta innan). Den var annorlunda och kul att göra. Fylld med blåbärsmousse och vaniljkräm, täckt med marsipan.

Skelettårta.

Skelettårta.

Kommentera!

Post Navigation