Tid och ålder

Var tar tiden vägen?

Det är nu över en vecka sedan BVC:n. Över två veckor sedan bejublat uppträdande på Flamman. Tre veckor sedan utbildning för att vara snälla och duktiga under nollningen. Fyra veckor sedan vi hade möte inför Barcelona. Fem veckor sedan total tentapanik. Sex veckor sedan Brasilien.

Brasilien känns som tre och en halv evighet sedan. Så, så långt borta, inte bara bokstavligen. Men när BVC:n för åtta dagar sedan känns mer som att det hände för en månad sedan är det ju helt naturligt att det som hände för över en faktisk månad sedan känns oändligt avlägset.

Tycker tiden går allt snabbare, men jag misstänker att den egentligen inte gör det. Jag tycker alltid att tiden går fort. Utom i Ghana, där gick den i bitar löjligt långsamt. Fast sen var det helt plötsligt också slut och då kändes det inte som att det varit så länge ändå.

Tiden är ett alldeles för stort fokus egentligen. Hur gammal är du, är en standardfråga bland nya bekantskaper, tillsammans med namn och födelseort. Jag vet inte hur många presentationer med de tre delarna jag gjort sedan jag flyttade till Linköping; dessa tre förefaller definiera en. När jag dessutom går med ett stort antal som nyss kommit ut från gymnasiet känner jag att åldern blir extra jobbig. En äldrekursare föreföll lite kinkig på mig när jag vid ett tillfälle konstaterade att mina kursare är lika ambitiösa som unga, men det var på inget sätt illa menat. Det bara är så. Flera av de jag trivs bäst med i klassen runt 20. Det hindrar dock inte att jag ibland känner mig gammal… På något sätt ännu mer när de är så välordnade, med sambos och allt möjligt annat med höga vuxenpoäng. Då är jag dels gammal i år, och dels seriöst “efter” i en hel massa saker.

Försöker se det positiva i min ålder: jag har mer koll. Koll som kommer med åren. Studieteknik som kommer av att ha pluggat hur länge som helst. Kunskap om livet. Förmåga att hantera mig själv. Och givetvis, faktumet att jag var inte mogen för läkarlinjen när jag var 20.

…fast jag vill ändå vara yngre.

Kommentera!

Post Navigation