Tio år

Om en vecka är det julafton. Det brukar komma ganska plötsligt, men av någon anledning har jag mer julkänsla än vanligt det här året. Kanske för att jag fixat julgrejer sedan typ september? Då började ju julklapparna fixas. Julkorten blev klara i slutet av oktober. Jag visste ju att det inte skulle vara kul att ha alltihopa kvar, hängandes över mig, när jag sitter i Jönköping.

Tillbaka igen, för en sista vecka på infektion. Det blir en lite hoppig vecka med avdelning på förmiddagen igår och idag, mottagning på förmiddagen idag och imorgon, och varje eftermiddag seminarier av olika slag (tropikmedicin igår, barnmedicin/infektion idag, röntgen imorgon och på torsdag presenterar vi våra fantastiska fältstudier). På torsdag åker jag hem – L kommer ner imorgon kväll och så ska vi äta middag hos hans föräldrar och fira att han har fått sin läkarlegitimation, och sedan åker vi hem tillsammans på torsdagskvällen för att vara jullediga.

Har börjat tenta-P-läsa så smått, men inte så farligt intensivt. Har en känsla av att det inte kommer bli så farligt intensivt denna termin. Det svåraste vi har att lära oss denna termin är antibiotikan, och den tänker jag försöka titta på kontinuerligt under jul och nyår. Får se hur det går med det.

Helgen som gick var lugn och skön. Kom ju hem i torsdagskväll och det blir en väldigt mycket längre ledighet att vara hemma hela fredagen och hela lördagen, än att komma hem fredag eftermiddag. Så det är skönt.

Snart är det dags för T8. Det ska bli kul, men samtidigt är och förblir jag studietrött. Med denna termin avklarad har jag gått tio år på universitetet – det börjar bli nog nu.

Kommentera!

Post Navigation