Tvättstugornas drama

Tvättider. What’s the deal?

Jag har bott i den här lägenheten i över sex år. Som del av denna lägenhet har jag tillgång till tvättstuga, liksom de flesta andra lägenhetsboende. Och finns det något annat i världen som folk blir mer irriterade på än tvättstugetillgång?

Man borde kunna göra en TV-serie utan problem, om folk i tvättstugor. “Wash room confessionals”. “Desperate wash rooms”. Dunno. Nåt annat fyndigt som någon kommer på.

Jag har varit relativt förskonad från tvättstugedrama, tack och lov. Där är någon sorts ironi i att det händer veckan innan jag flyttar (bör vara näst sista gången jag tvättar i den här tvättstugan, yay!). Inte för att det var särskilt illa – jag började tvätta 20 min innan min tvättid började och deeet skulle jag inte ha gjort. Min tvättid börjar minsann inte förrän klockan 11 – fram till dess tillhör hela tvättstugan den som har tvättid 7-11. Och visst, jag köper konceptet. Men… om man inte använder tvättmaskinerna, vad är då problemet? Det finns inget tvättprogram på våra maskiner som är kortare än 40 min, alltså inget den före hade kunnat hinna göra innan min tvättid började. Vad spelar det då för roll om jag stoppar i tvätt 20 min tidigare? Men det kanske bara är jag som tänker så?

Under min tid här har jag råkat ut för folk som tvättat hela maskiner under min tvättid, tvätt som lämnats i torkskåpet i över en timme efter att min tvättid startat (vilket gjort att jag vid nåt tillfälle fått ta ut den för att kunna torka mina egna kläder), folk som börjat för tidigt och slutat för sent… vad spelar det för roll? Så länge jag inte behöver använda maskinerna i fråga är det väl bara bra om vi kan göra användningen så smidig som möjligt för alla involverade?

Aja. Det var en ganska snällt otrevlig lapp i alla fall. Finns ju värre, se bara Arga Lappen. Och en artikel från Aftonbladet som visserligen är gammal, men jag tror inte den är mindre sann.

Meh. Ni kan ju testa att tvätta på gården i baljor med regnvatten. Se hur kul det är.

Och snart slipper jag hela grejen, för i nya lägenheten finns ingen tvättstuga utan alla har egen maskin…

Kommentera!

Post Navigation