Ullared och skoltrötthet

I fredags besökte jag Ullared för första gången i mitt liv. Och nej, på den snabba frågan som alltid verkar komma, det var nog inte sista gången. Behöver en återhämtningstid på ungefär ett år eller så skulle jag tro, men jag, D och D hade väldigt trevligt på vårt lilla äventyr. Det var fasligt mycket folk tyckte jag och det tyckte även övriga två, som varit där betydligt fler gånger än jag. Och gud vad det köps. Stora vagnar fyllda till brädden, höjden och lite till. Trots att det är billigt kan det nog bli väldigt mycket pengar för en del som handlar där.

Själv köpte jag underkläder till sambon, strumpor till oss båda, nån träningströja, handskar till oss båda, och lite annat smått och gott. Barnklädesavdelningen hoppade jag snabbt förbi medan övriga två blev kvar ett tag och jag surfade runt bland damkläderna och sedan vidare till leksaksavdelningen som nog var den roligaste även för mig. Bra utbud på spel, så det blev ett par sådana, och en uppsättning julklappar för några av barnen i omgivningen. När jag messat L och förklarat för honom att jag köpt Lego i julklapp till barnen hälsade han att han också ville ha, helst en Lego-grävskopa. Jag hittade ett litet set med en grävskopa i och när jag kom hem ignorerades samtliga övriga överraskningar jag blivit beordrad att inhandla till honom, in favor of Lego-byggande. Bra, då vet jag det – för att göra mannen nöjd krävs bara lite Lego. Synd att det inte är lika billigt överallt som i Ullared. Tror det handlade om en prisskillnad på någonstans mellan 30 och 50%.

Hur man gör mannen glad.

Bilfärden på tre timmar dit och tre timmar hem gick förvånansvärt fort med kontinuerligt prat bland oss tre tjejer. Tänk vad det alltid finns att prata om!

Sedan var det lördag och efter att jag pluggat en stund gick vi till Kanberget och åt middag och såg hockey med C&C, vilket var väldigt trevligt. Eftersom de också ska gifta sig i sommar blev det lite bröllopsprat för min del med ena C, medan L snackade hockey i tre timmar med andra C. Efteråt bjöds vi in till bastu hos D&P, så vi tog bilen och körde dit. Bastu och mer prat. Har blivit mycket prat på sistone.

Igår ville samma D&P ha hjälp att flytta en lekstuga åt barnen. Den vägde uppemot 600 kg så det behövdes lite manskap för att flytta på den från den tidigare ägarens trädgård till D&Ps trädgård. En del svett och smuts senare lyckades det dock och som tack för hjälpen serverades det korv. Inte ofta man kan säga att man hjälpt till att flytta ett hus.

Dagen har bjudit på en horribel 8-17-dag i skolan med sex timmar föreläsningar och ett stycke basgrupp. Jag är så TRÖTT på skola. Så, så, så trött på basgrupp där jag aldrig någonsin känner att jag läst tillräckligt, och som alltid tar tolv evigheter (egentligen trettio minuter, men det känns mer) för att gå igenom det nya fallet och jag vill bara kunna saker och inte känna mig så dålig nästan jämt. Varje gång jag tror att jag läst ordentligt har jag missat femton saker att ta igen till nästa gång – förutom att det också finns ett nytt fall och nya saker jag inte hinner läsa. Idag togs anatomin upp och jag minns hur väl jag kunde den i slutet av T2 och hur jag absolut överhuvudtaget inte alls kan den nu längre. Och detsamma gäller tusen andra saker. Suck.

Första föreläsningen var riktigt bra, utan PowerPoint vilket nästan alltid blir bättre än sjuttio slides föreläsaren ska hinna igenom. Andra föreläsningen hade en bra första halva och en sämre andra del. Sista föreläsningen, efter lunch så man började bli lite pömsig, var lagom småmysig så det var bra, om minne och uppfattning om sig själv och att våga försöka sig på nya saker. Föreläsaren spelade musik och visade intressanta bilder som bildspel i pausen. Trevlig och lärorik dag, trots allt.

Kommentera!

Post Navigation