Upptagna veckor

Så var midsommar plötsligt här. Det blir åka iväg – ikväll kör vi söderut mot Barsebäck och Malmö. Midsommar kommer firas med mina gamla vänner, en del jag inte träffat på väldigt länge eftersom jag inte bor i trakten längre. Det ska bli riktigt roligt att träffa dem.

Veckan har gått i en rasande hastighet med mer labbarbete. Plötsligt har jag gjort sju av elva plattor och jag bör således vara klar någon gång i nästa vecka. Har verkligen fått snurr på det nu – när jag kör ihop med H klarar jag av två plattor på en dag. Det behövs hjälp på förmiddagen då proverna ska blandas och pipetteras, och sen får hon gå hem innan lunch. Det är kalas. Och allt eftersom vi finjusterar metoden blir resultaten allt bättre. Den ena plattan vi gjorde igår gick igenom helt felfritt.

I övrigt händer det inte så mycket. Det är mycket jobb för både mig och L och det lämnas oss ganska trötta om kvällarna. I måndags kväll hade L sin första tur på Jourcentralen, med allt vad stress det innebär – det är en patient var femtonde minut. På den tiden ska allt hinnas med, från anamnestagande till undersökning till hänvisning till journalskrivning. Det är kort om tid och L vad ganska slut när han kom hem. Själv jobbade jag i tisdags en tiotimmarsdag – började halv åtta och var klar halv sex med sista plattan.

Det ska bli skönt med ledighet.

Kommentera!

Post Navigation