Valborg

Valborg. En vecka efter påsk är det dags för denna högtid. Inte en högtid jag normalt firat något särskilt. I barnaår gick jag med mamma, pappa och lillebror och tittade på någon eld någonstans, och lyssnade på skönsång från studentkörer. När jag blev äldre bytte jag inte över till fylle-varianten av Valborgsfirandet – det som hålls i Lund varje år, och som lämnar Stadsparken mer liknandes en sophög än något annat – eftersom jag inte fann något roande i idén att börja dricka klockan nio på morgonen.

Detta faktum till trots gick jag idag upp tidigt nog att vara i Trädgårdsföreningen för champagnefrukost klockan nio. Någonstans runt kvart i tio kom läkarprogrammets välklädda Valborgskör och framförde ett antal låtar, där Uti vår hage är en av mina absoluta favoriter.

 

Valborgskören

Gamle Sexmästaren presenterade därefter nya Sexmästarinnan – en av mina kursare, E. Hon blev serenerad av Valborgskören och fick därefter presentera sitt nya MedSex. Av de tio som nu utgör nya MedSex hade jag koll på nio sedan tidigare (övriga gröna har extremt bra koll, och stora öron för att höra rykten, och berättade flera för mig). Det blir nog ett bra MedSex; har svårt att se något annat. De bjöd på ett första gyckel – första och sista gången MedSex får ha lappar med text på, tillika första och sista gången de inte accepterar en omstart.

Ser fram emot ytterligare gyckel ikväll, då det blir grillning.

 

Gamle Sexmästaren överlämnar MedSex-spiran till nya Sexmästarinnan.

 

Nya Sexmästarinnan hyllas av Valborgskören.

 

Nya MedSex :)

Efter frukost och framföranden blev det mingel, kubb, mer Champagne, och hembakta muffins. De senare stod jag för och de var otroligt populära (mycket förvånande). Bakade igår och råkade göra dubbel sats muffins. Jag tittade bara i instruktionerna – “Blanda ägg och socker” – och eftersom alla andra recept har två ägg la jag i två ägg. Det skulle bara vara ett. Hoppsan. Dubblade allt annat, blev 24 muffins. Numera finns en kvar. M uttalade att morotsmuffins faktiskt är ännu godare än chokladmuffinsen hon fick igår. Dessutom är de här nyttigare – Viktväktarnas, trots allt. Betydligt mindre socker och dessutom 400 g morötter totalt i de 24 muffinsarna.

Gick med ett gäng till stan och handlade lunch. Satte oss åter på annan plats i Trädgårdsföreningen och avnjöt lunchen i solen. Riktigt härligt väder.

Nu är det inte lika härligt väder. Ska äta middag med K och sen dra oss till grillningen – jag orkar inte grilla – och sedan väntar Akuten. Pallar inte OP-ställ idag, kör på jeans och frack. Borde funka utmärkt.

Kommentera!

Post Navigation