Varde fredag

Och Gud sade, “Varde fredag,” och det varde fredag.

Eller något.

Tiden går sjukt fort. Nu har ytterligare en vecka försvunnit all världens väg och tittar man i kalendern är det fem veckor kvar till julafton. Fem veckor! Inte konstigt att Facebook plötsligt fylls med uppdateringar om julbak och glöggdrickande. Snön ligger dessutom på nytt som ett tjockt täcke över Linköping vilket gör julkänslan ganska stor i mörkret.

Jag och KE (som det nu får bli, för K4 är bara fånigt) var duktiga och satt på biblioteket till nästan fyra efter basgrupp, vilket innebar i runda slängar tre timmar plugg. Jag hann med de manliga hormonerna och deras väg genom våra kroppar. Imorgon blir det kvinnans hormoner. (Givetvis finns hormonerna i både män och kvinnor, men de ger mer utslag i den ena eller den andra; utan testosteron hade kvinnor inte haft nån särskild sexlust och utan LH och FSH hade inte män haft fungerande spermier, trots att den förra ses som manligt och FSH är mer kvinnligt eftersom det står för follikelstimulerande hormon, som gör att äggen i kvinnans ovarier kan fungera som de ska genom att de omsluts av just folliklar).

Vid fyratiden gick vi åt domkyrkanhållet för att gå till “vanliga” biblioteket istället. Jag lånade Zen and the art of motorcycle maintenance, min nästa bok på läslistan. Blir eventuellt avbrutet av någon annan bok eftersom vi ska välja en ny bok på Skönlitterära strimman i nästa vecka, men det blir nog lite läsning i helgen.

KE och jag besökte sedan domkyrkan, vilken är väldigt mysig. Gillar kyrkor, om än inte religion. Stämningen i kyrkor är underbar.

Sedan gick vi på stan en stund medan det började snöa. Funderade på att se Harry Potter 7, men det fanns inga bra platser kvar, så det gör vi på måndag istället. Gick och åt; hittade efter många rundor ett lagom prissatt ställe. Souvlaki har jag dessutom inte ätit på en och en halv evighet, så yum. Jag ville ha efterrätt, så vi gick till Subway och köpte tre cookies av amerikansk variant och delade på dessa. Ännu mera yum!

Till slut gick vi hem, i össnöandet. Nu ligger det ett lager som är ett par centimeter tjockt. Och jag kom fram till, när jag gick sista biten själv, att det var ganska mysigt. Det blir väldigt mycket ljusare när det är snö, och det är så tyst. Snön knarrar lite under fötterna och allt känns lite ljudlöst sagolikt.

Helgen blir plugg. Och lite mer plugg. Och middag imorgon med KE. Lite träning insprängt också, framför allt eftersom det verkligen behövs träning när man sitter böjd över böcker dagarna i ända.

Nu är det dock fredagkväll och jag anser mig lite ledig… :)

Kommentera!

Post Navigation