Vårdnäs

Igår kom jag hem från några dagar på internat. Det ingår i termin 9 att åka iväg på detta internat i ett par dagar (måndag-onsdag för vår del) för att utveckla sin självkännedom och lära sig mer om ledarskap. Det är något många får reda på redan tidigt på utbildningen i Linköping, och jag tror att man ser fram emot det med olika grader av entusiasm, precis som med allt annat. Själv fick jag reda på det av L som gick T10 när vi träffades och således hade sitt internat ganska så färskt i minnet, men jag har sedan dess i stort sett glömt bort det.

Vad som görs på internatet tänker jag inte gå in på, för det är en del av grejen att inte veta när man åker dit. Öppet sinne och att skapa sin egen upplevelse. Men vi höll i alla fall till på Vårdnäs Stiftelsegård och vi har ätit massor av god mat – dagarna består av frukost, fika, lunch, fika, middag, och eventuellt en kvällsmacka, som de viktiga punkterna på dagen, och däremellan utbildning… – och haft det allmänt ganska trevligt. Jag hade tur med min lilla grupp (halva klassen är ju iväg, och man delas in i mindre smågrupper) och det har blivit väldigt mycket skratt, måste jag säga.

Det ska inte stickas under stol med att det är skönt att vara hemma igen. Att sova i sin egen säng istället för en hård 90-säng med för hård kudde och med tre andra i rummet… Tja, jag vet vilket jag föredrar. Idag är vi ganska lediga, bara en timme på rättsmedicin för att vara med vid en obduktion (förmodligen bara en yttre eftersom det annars borde ta betydligt längre tid), och resten av dagen försöker jag hinna ikapp med plugg, tvätt och annat.

Imorgon kommer lillebror på besök, vilket ska bli mycket trevligt. Det var längesedan sist, jag tror min födelsedag. Det blir så när man bor ett par timmar ifrån varandra. Men lillebror och jag brukar kunna plocka upp diskussionen precis där vi var sist. Julmarknad på Ekenäs slott och en hockeymatch är förmodligen på planeringen.

Kommentera!

Post Navigation