Veckan som rusat förbi

Fredag igen. Veckorna rusar förbi, den här kanske än mer än andra. Har knappt sett min sambo som sprungit benen av sig på dissektion, föreläsningar, artikeltenta, träning… Dagen bjuder dock för honom på läkarprogrammets sista föreläsning, så det är ju skäl att fira (även det firar han dock med en halvdag i obduktionssalen).

För min del var det igår Strimma i Finspång. Jag hade samtal och det kändes stressat men såg inte stressat ut, vilket är positivt. Vi fick också lite information om nästa termins examination – det är ju trots allt sista terminen alldeles väldigt snart. Vi har en gång kvar den här terminen, sedan är vi T4:or. Jag är inte helt säker på hur det gick till, men det är väl en “se ovan: veckorna rusar förbi”-kinda thing. Innan T4 väntar jul, tenta-P, nyår, tenta, examen för L, och Egypten i en inte så fin uppdelning – tenta-P kommer blöda över resten, utom L:s examen och Egypten.

I Finspång fick jag också vara med på två BVC-besök, vilket innebar mätning och vägning av bebisar, med efterföljande prat om hur familjerna hade det där hemma, hur syskonen hanterade sina nya småsyskon, hur bebisarna åt och sov, med mera. Det var mysigt och sött och faktiskt givande.

Vad har jag mer hunnit med i veckan? I tisdags hade T2:orna sin första dissektion och efter det ska T3 bjuda på lite fika och prat för att man inte ska gå direkt hem till en mörk lägenhet och deppa ner sig eller vara stressad över saken, så jag bakade äpple-kanelmuffins och trillingnöt och tog med pepparkaksmuffinsarna från i söndags. De var uppskattade; jag hade med mig tre trillingnöt hem, totalt. Att sitta och prata lite är väldigt trevligt och mycket uppskattat – jag minns själv hur enormt skönt det var att få prata med någon efteråt. Jag gillar “pay it forward”-grejen som är på läk, att äldrekursarna hela tiden tar hand om yngrekursarna.

I onsdags hade vi labb om njurfunktion på KlinKem. Mätningar av proteinuri och koll av sediment i  urin. KlinKem-labbarna är väldigt givande, jag tenderar att komma därifrån med betydligt större förståelse än vad jag kom dit med. Vilket är så det ska vara. På kvällen vart det jutsu, som var riktigt skoj även om jag var trött.

I tisdags var det arbetsprov med en riktig patient. Jag fick ta blodtryck och räkna andning, andra i gruppen fick ta anamnes och sätta EKG. Även det var en givande labb; allt med riktiga patienter är spännande. Dessutom fick vi se ett icke-normalt EKG, vilket gjorde det hela lite spännande.

Dagen bjuder på basgrupp och föreläsning, glöggfika ikväll. Över helgen blir jag gräsänka och ska roa mig med bästa kompisen istället. Det blir nog bra det med.

Kommentera!

Post Navigation