Vinter i Eklandskapet

Näst sista veckan av T5 har påbörjats. Denna termin har rusat på likt alla andra terminer på den här utbildningen och nu är det mindre än en månad kvar till tentan. De föreläsningar och urbota tråkiga, meningslösa seminarier vi nu genomlider är det sista rycket av preklin – sedan är vi klara. This still boggles my mind…

Förra veckan avslutades med andra rundan av patientövningar. Examination denna gång. Jag fick en gladlynt herre med hostproblematik. Vi började lite sent eftersom det var sista omgången på eftermiddagen. JL hade samtal med en annan herre som jag fick lyssna på. Det tog en timme och således var vi sent på det när jag skulle börja. Eftersom hållandet av långa samtal aldrig varit min starka sida, utan jag alltid tycker om att hålla saker och ting någerlunda korta och koncisa, lyckades jag trots denna försening sluta i tid. Samtalet tog väl tio minuter, undersökningen tjugo, och lite prat i “pauserna” (då patienten klädde av och på sig) med handledaren om mina misstankar om möjliga diagnoser samt fortsatt utredning, och så avslutade jag med att förklara min plan för patienten. Runt 40 min tror jag det tog. Jag glömde fråga om vad han arbetat med tidigare, vilket var dumt eftersom det visade sig att han hade KOL efter exponering för dåligheter i jobbet, men sånt är livet. I övrigt fick jag en massa positiva kommentarer om min hantering av patienten.

Kom hem och skrev en journal på det hela, på vilken jag fick kommentaren av handledaren, “Du gjorde ett bra och snabbt jobb och du höll ihop din patient. Man får ibland balansera så att man inte kör över patienten men jag tycker att du gjorde en bra avvägning. Du blir en utmärkt framtida kollega så fortsätt att öva som du gör!” Bra känsla.

På fredagen åt jag och L lunch på Gula huset. Rekommenderas. Mumsig mat.

I lördags gick vi en runda till stan och gjorde ärenden, även om jag inte alls kan komma på vad det var nu. Jo, vi köpte en hel del ost, samt lagrad julmust på Systemet som är en ny favorit för L. Jag gillar inte julmust något särskilt i originalet, och inte heller i lagrad form, men den är kul att bjuda på. På kvällen åkte vi, efter många om och men, till D&P och avnjöt där en del av osten och sagda julmust. Det var trevligt ända tills D&Ps son Z vaknade med utslag över hela kroppen, något som slutade med en tur till barnakuten där han fick antihistaminer. Jag gick hem vid 1-tiden, medan L var kvar hela tiden och till slut trillade i säng vid halv 4-tiden. Av förklarliga skäl kom vi inte upp särskilt tidigt, utan tog lång sovmorgon och sedan en mysig promenad i Eklandskapet för att njuta av den undersköna naturen och det vackra vädret.

Ute i Eklandskapet med min LHC-mössa. Den är rosa, så jag tycker om den (och den är dessutom riktigt varm!) :)

L och naturen. ^^

Fiiiiiint.

Solen på väg ner. Att klockan sen inte ens var tre är ju en annan sak… Vackert var det i alla fall.

D&P bjöd in oss på adventsfika och L fick ett kort av Z som tack. Vi mofflade pepparkakor, knäck och lussekatter och drack glögg. Det lektes en del med ungarna, som tycker mycket om att bli kittlade tills dess att de faktiskt blir kittlade, då vill de att man ska sluuuuuuta!

På kvällen kom en kompis hit och det käkades mer ost. Vi skulle sett “Brave” (Modig) men det blev inte av. Vi skulle sett den redan i fredags, men det har hänt andra saker. En Pixar jag inte sett. Suck, what’s the world coming to? Och sen ska man ju se The Hobbit när den kommer ut – men jag vägrar vara galen och stå i kö för en film som går på bio, så det får bli senare.

Imorgon ska jag presentera mitt T6-arbete. Snart är det inte skolaskolaskolapluggpluggskola längre. Längtar.

Kommentera!

Post Navigation