Vit-choklad-och-hallon-muffins!

Idag har det varit njurplugg för hela slanten, liksom igår. För 45 minuter sedan tog jag dock paus, för jag tyckte att jag förtjänade det efter att ha suttit sen halv 11. Har visserligen en bra bit kvar – två kapitel i Guyton där ett kapitel idag tog mig just fyra timmar – men ändå. Paus är bra och att baka är trevligt.

Fick i veckan för mig att jag skulle testa att baka muffins. Detta efter att jag blivit tillsagd att det var 7-åringsnivå på att göra chokladbollar (vilka jag gjorde två gånger i den gångna veckan och tog med mig till skolan) – då var jag ju tvungen att testa något lite svårare. På informationssökningen, en tvåtimmarslektion i biblioteket då man lär sig söka i olika databaser och som är precis så kul som det låter, roade jag mig således med att leta upp muffinsrecept. Bland andra hittade jag detta enkla recept på vit-choklad-och-hallon-muffins på dagensmuffin.se, en härlig liten site med ett par hundra muffinsrecept.

Skulle egentligen bakat igår, men jag pluggade njuren till sent istället och spenderade min tid på att göra lax med fetaost till middag istället för att baka. Och när klockan blev halv tio flippade jag mellan Miss Congeniality och Notting Hill, två av mina favoritfilmer, som båda gick på TV. Mysig kväll!

Men här är resultatet av dagens bak. Har smakat en, de är mycket goda. Nästa gång blir det mörk choklad-muffins istället.

Muffins i ugnen...

...blir färdiga muffins!

Köpte muffinsformar i silikon på Clas Ohlson, vilket jag tror var ett väldigt bra köp för att få muffinsarna att få bra form. Silikonformarna är dessutom lätta att hantera och lätta att få ur muffinsarna ur. Rekommenderas :)

Kommentera!

Post Navigation