Vittvittvittvittvitt

Det slutar inte snöa på det här stället. Nu har det snöat nonstop i två dagar. Och världen är vit i enlighet med detta faktum. Ordentligt vit. Sådär vit så att plogbilarna inte hinner med och man får halka runt på is som gömmer sig under all gnistrande snö.

Snöigt värre på väg till skolan ikväll för lucia-repetitioner.

Nån sorts uppfattning om hur mycket snö det är. Vet inte om det är mer egentligen, det varierar kraftigt tack vare att det blåser en del och snön är pudersnö som yr omkring.

Min julgran för året, för i lägenheten lär det inte bli någon :)

Idag – ikväll – var det övning inför läks luciatåg. Tydligen finns det en tradition om att T1:or och T2:or fixar luciatåg för alla andra terminer att njuta av (eller också hittade de på det och vi köper det, naiva och godtrogna som vi lägre terminer är :)).

Jag tycker om luciatåg. Det är fina låtar där jag kan texter och i vissa fall andrastämmor och det är väldigt lite jobb involverat. Har gått i diverse luciatåg i mina dar – i Schweiz lussade vi vid något tillfälle för barn på en schweizisk skola och de förstod egentligen inte alls grejen med lucia. Efteråt visade de någon tradition där man slog sönder en kittel gjord av choklad och i den fanns det marsipangodis i form av grönsaker om jag minns rätt. Udda, men alla traditioner som involverar godis är helt okej för mig.

Vad händer annars, annat än att jag pulsar runt i snö? Inte särskilt mycket. Livet består av snö, plugg, och träning, med insprängda pauser av socialitet och matintag. Och sova. Sova är skönt. Tyvärr ringer väckarklockan alldeles för tidigt alldeles för ofta.

Så det är livet. Snöigt vitt och väldigt upptaget. Imorgon är det fredag igen och jag begriper inte hur det hände. Den kommer smygande och helt plötsligt är den bara där. Med viss känsla av ‘haha! snart tenta!’

Vi hade för övrigt genomgång inför tentan. Vilket är roligt, när vår kursansvarige står och säger, ‘ja, det här är ju helt nytt för många av er’. Trettio… trettiotvå tentor eller något sånt bisarrt räknade jag ut vid nåt tillfälle att jag lidit mig igenom. Rekordet är en sju timmar lång tenta utan paus (T5 på juridiken), dock gick jag efter sex timmar då. Fortfarande aldrig suttit till slutet av en tenta. Får väl se om jag bryter den trenden här.

Kommentera!

Post Navigation