Zopiklon, Zolpidem och Zaleplon – zzzzznark

Med två dagar till tenta är tenta-p-schemat gjort. Tacksamt kort tenta-P den här gången, än mer så när jag skippar det mesta FoF för ärligt talat har jag inte en aning om vad jag ska plugga på det området. Så FoF och geriatrik fick bli på samma dag. Och så började jag repetera igår, fortsatt idag. Ska ju hinna igenom kompendiet ytterligare någon gång.

Som vanligt lär man sig en hel del under tenta-P, vilket alltid är en skön känsla. Genomgång av gamla tentor ihop med E är mycket givande.

Förhoppningsvis ställer de frågor på sådant jag tycker varit relevant. Lika förhoppningsfull är jag om att de kan skippa så mycket mekanismer på läkemedel – är det något jag är riktigt dålig på så är det att hålla reda på mekanismerna för tusen olika läkemedel. Jag har svårt för namnen som inte säger någonting – för min del är det snudd på omöjligt att hålla reda på skillnaderna mellan sömnläkemedlen Zopiklon, Zolpidem och Zaleplon (som i sin tur heter Imovane, Stilnoct och Sonata som läkemedelsnamn i handeln). Det är liksom inte tillräckligt med hjärnkapacitet för sånna skillnader. Och i verkligheten finns ju FASS tillgängligt, så…

Helgen kom och gick, pluggade i lördags men tog ledigt i söndags. Visste att jag ändå ligger bra till pluggmässigt, och L brukar hävda att jag pluggar mer på typ en dag än han gjorde på ett helt tenta-P och att jag därför ska ta och lugna ner mig ett par tre kilo. Jag satte mig och gjorde 2014 års fotobok istället, vilket har stått på to-do-listan länge men inte blivit av bland flytt och allt annat som behövt göras under terminen. Det är kul att gå igenom bilder och tänka tillbaka på allt som hänt. Blir sjätte året jag gör en årsfotobok.

I lördags kväll gick vi till LoD också, där Ls syster med sambo var på besök. Trevlig kväll med mängder av sötsaker. I övrigt var helgen mest välbehövligt lugn.

Nu, åter till att repetera schizofreni en gång till.

(Har förresten uppdaterat T10-läkemedelslistan också)

Kommentera!

Post Navigation